APK

A.P.K. voor je Stem

De ultieme workshop voor een krachtige en energieke stem

Ben je als docent wel eens hees, schor, je stem kwijt, of heb je een drukkend gevoel of pijn in je keel? Als docent gebruik je je stem intensief. Stemproblemen zijn dan ook beroepsziekte nummer 1 in het onderwijs.

 • Heb je het gevoel dat je niet gehoord wordt, dat je boodschap niet overkomt?
 • Kost spreken je veel energie, ervaar je druk of stress?
 • Lukt het je niet door het rumoer in de klas heen te komen?
 • Bereik je de achterste rijen niet zonder te gaan schreeuwen?
 • Heb je het idee dat je met je stem niet voldoende laat zien wie je bent?
 • Of ben je gewoon moe van het spreken aan het einde van de dag?

Zo hoeft het allemaal niet. Je stem is je belangrijkste instrument! Met eenvoudige technieken en inzichten kun je dit instrument gezond houden. Sterker nog, je kunt het optimaal gebruiken! In de workshop A.P.K. voor je Stem leer je hoe dat moet.

Stel je eens voor:

Aan het eind van een dag voor de klas voel je je nog minstens net zo energiek als aan het begin. Je stem klinkt krachtig en zelfverzekerd, waardoor de aandacht van je studenten als vanzelf naar jou gaat. Ook achter in de klas ben je goed te horen, zonder dat je (het gevoel hebt) dat je aan het schreeuwen bent. Zelfs als het rumoerig is in de klas ben jij goed te horen. Zonder dat je jezelf forceert.

Je leert het allemaal tijdens de WORKSHOP A.P.K. voor je Stem

 

Wat doen we tijdens de WORKSHOP?

Om te beginnen krijg je inzicht in hoe je stem werkt. Je leert wat de voornaamste kwaliteiten van succesvol stemgebruik zijn. Dat wil zeggen: het stemgebruik dat het beste bij JOU past, dat je boodschap het beste overbrengt en waar je het meeste energie van krijgt.

Leer:

 • Hoe stem en geluid werken
 • Hoe je beter verstaanbaar bent, zonder dat het je extra energie kost, ook in een rumoerige omgeving
 • Hoe je goed voor je belangrijkste instrument kunt zorgen, zodat je er langer plezier van hebt

Verder krijg je een middel in handen om een quickscan van je stemgezondheid te maken. Ook na de workshop kun je deze toepassen.

Met de praktische tools die je krijgt kun je je stem voortaan effectiever en met minder inspanning gebruiken.

Sta je al langer voor de klas, of begin je net? Misschien heb je al veel gedaan aan je stem, misschien heb je er zelfs nog nooit bij stil gestaan. Het kan ook dat je wel weet wat je kan doen, maar het lukt je niet om dat vol te houden in de dagelijkse praktijk. Voor iedereen zal deze workshop een waardevolle aanvulling geven aan je ontwikkeling als docent en als persoon. Bovendien ontmoet je andere docenten, waar je inzichten mee kunt delen.

Deze workshop kost normaal gesproken 75 euro maar als je je nu inschrijft via de website betaal je alleen een bijdrage van 36 euro (incl. 21% btw). Hiervoor ontvang je ook het werkboek met de quickscan, waarmee je ook na de workshop aan de slag kan.

Zet nu de eerste stap naar een krachtige en energieke stem

 

11 Responses to APK

 1. Ans van Eijden 2 april 2014 at 08:01 #

  ik vond de workshop van Anneriet heel leuk en leerzaam. In 3 uur tijd werd belangrijke technische informatie (ademstroom, middenrif, resonans, stemproblemen) helder uiteengezet. Daarnaast veel oefenen. Je maakt een quickscan van je eigen stem(problemen) en krijgt al een paar goede en eenvoudig uit te voeren oefeningen aangereikt die je met elkaar uitvoert.
  Oefenen in een groep heeft een grote meerwaarde omdat je dan ook bij anderen hoort hoe het moet/niet moet.
  Misschien klinkt het saai: een hele middag oefenen maar het was ook een erg gezellige middag. De tijd vloog om. Kortom een aanrader.

 2. Mathilde Bosker 4 april 2014 at 12:22 #

  De A.P.K. voor je stem is een leerzame en leuke workshop. Ik had eigenlijk nooit zo nagedacht over mijn stem. Hij klinkt zoals hij klinkt dacht ik…. Dat ik dit kan beïnvloeden door middel van eenvoudige technieken is heel fijn. Zo ga ik bij mijn volgende training de techniek om mijn stem krachtig te houden en mijn boodschap duidelijk over te brengen bewust inzetten. Oefenen in een groep is belangrijk, zodat je meteen hoort hoe het gaat en hoe het beter kan. Anneriet weet een goede afwisseling te brengen tussen theorie en praktijk en is duidelijk specialist op stemgebied. Een aanrader, eigenlijk voor iedereen!

 3. Leontien 14 april 2014 at 19:19 #

  Door deze A.P.K. ben ik me bewust geworden van mijn stem. Door de vragen die we vooraf kregen ontstond dat proces van bewustwording bij mij al.
  Waardevolle oefeningen, mooi werkboek en prachtige locatie.
  Anneriet heeft kennis van zaken en wisselt in de APK tussen theorie, praktijk en ontspanning.

 4. Anja Gielen 22 april 2014 at 15:08 #

  Echt een hele leerzame workshop!
  Door de quickscan wist ik meteen waar de knelpunten zitten.

  Ik heb me gelijk ingeschreven voor de vervolgtraining!

 5. Alban 16 mei 2014 at 17:43 #

  Een ontzettend leerzame workshop in een aangename sfeer en met een bevlogen docente!

 6. Frank van Haaren 29 mei 2014 at 13:40 #

  Hartelijk dank Anneriet!

  Een goede investering qua tijd en geld. Leerzaam en meteen toepasbaar in mijn eigen leven en werk. Een andere kijk die ik inmiddels al heb gebruikt voor mijn eigen clienten die te veel met stress te maken hebben.

  Wil graag meer van je leren.

 7. Elfriede Krauth 10 juni 2014 at 15:38 #

  Dank je wel Anneriet voor de workshop!

  Ik heb een aantal nieuwe inzichten over mijn stem opgedaan. Bij een van de oefeneningen waar we aan het overdrijven waren, wist ik meteen: oh, dat is wat ik altijd doe! (niet zo overdreven dan, maar zeker die kant op)
  Ik vind het leuk dat ik ook een oefening heb voor thuis waar ik nu aan de slag mee kan!

 8. Iris Duinmeijer 23 juni 2014 at 10:06 #

  De A.P.K. voor je Stem was een hele leuke en leerzame cursusmiddag. Anneriet schepte meteen een gezellige en veilige sfeer waarin het niet gek voelde om je eigen stem te gaan verkennen met behulp van allerlei oefeningen. Hoewel ik al wel wist waar mijn stemvalkuilen lagen heb ik nu ook wat handvatten gekregen om daar ook mee aan de slag te gaan.

 9. Marie-José Huffmeijer 8 december 2014 at 17:01 #

  Bedankt Anneriet, voor de theorie en vooral praktische tips voor stemgebruik en ademhaling. Als ik voor een groep sta adem/praat ik door mijn enthousiasme ’te hoog’ Ik heb nu een manier geleerd waar je de adem vanzelf kunt laten ontstaan. Dus adem ontvangen ipv halen; best even wennen hoor. Het gaat me veel opleveren, dat voel ik.

 10. Tom Twisk 26 december 2014 at 08:52 #

  Een leuke, inspirerende en leerzame workshop die mij bewust heeft gemaakt hoe ik mijn stem beter kan gebruiken. Hierdoor is mijn stemgeluid helderder en krachtiger en komt mijn boodschap veel beter over. Wat ik ook fijn vind is dat het mijzelf minder energie kost, zeker in groepen waar veel omgevingsgeluid is. Daarnaast hebben we ook veel lol gehad met de oefeningen en het spelen met je stemgeluid. Deze workshop kan ik dan ook zeker aanraden!

 11. Marga 12 januari 2015 at 15:48 #

  Dank je wel Anneriet voor de inspirerende middag. Ik vond dat je in korte tijd erg goed de theorie uit kon leggen en door de praktische oefeningen begreep ik ook meteen wat je bedoelde en hoe ik dit kon veranderen. Ik vond het erg prettig dat je zelf actief mee deed met de oefeningen en de sfeer in de groep ontspannen was. Met veel enthousiasme en tools ben ik die avond terug naar huis gegaan!

Geef een reactie